Rojen je bil 17. novembra 1950 v Lendavi. V času svojega otroštva se je zaradi menjavanja služb svojih staršev pogosto selil in je zato osnovno šolo obiskoval v Lendavi, Murski Soboti in Kranju. Osnove glasbe je dobil v triletni nižji glasbeni šoli v Murski Soboti in Kranju. Po končani osnovni šoli leta 1965 v Kranju se je želel vpisati na šolo za oblikovanje, kamor pa ni bil sprejet, zato se je vpisal na šolo za graverja. Tudi šole za graverja ni mogel obiskovati, ker je mentor odšel v drugo podjetje. Odločil se je za orodjarja. Med šolanjem na obrtni šoli je aktivno sodeloval na raznih pevskih nastopih.

V drugem in tretjem letniku obrtne šole je nastopal pri raznih glasbenih skupinah kot npr. Quikih, Amperih in Ilionih. Novinarji, ki so v raznih revijah pisali o njem, so mu nadeli vzdevek kranjski Tom Jones in ga uvrščali med začetnike rock glasbe v Kranju. Medtem se je učil solo petja in igranja na klavir. Takoj po odsluženju vojaškega roka se je 1971. leta zaposlil v kranjski Savi, kjer pa ni bil dolgo. Kmalu je zaposlitev za nekaj časa prekinil in se posvetil zabavni glasbi.

Nastopal je pri skupini Freising, ki se je kasneje kmalu preimenovala v Up in nato sodeloval še s skupinami Firma, Pips, Ghetto express in nazadnje še s skupino Naša stvar iz Škofje Loke, s katero je posnel tudi skladbo Ljubeča vzgoja. Medtem se je leta 1973 zaposlil v LTH Škofja Loka, kjer je odkril svojo slikarsko nadarjenost. Ko je istega leta z oljnatimi barvami naslikal pokrajinsko sliko Martuljkove skupine, je začel prebirati strokovno literaturo o likovni umetnosti in obiskovati razne tečaje slikarstva. Posvetil se je slikarstvu, službi in družini. Začel je prirejati samostojne in skupinske razstave in kmalu dobil priznanja. Leta 1995 se je iz Kranja preselil v novo zgrajeno hišo v Vrbnjah pri Radovljici, kjer se je še bolj poglobil v slikarstvo, njegova dela pa so postala bolj izpopolnjena in bogatejša.

V foto droštvo Radovljica se je včlanil leta 2014.Z ostalimi člani spoznava fotografijo in sodeluje na natečajih in razstavah.

Njegova spletna stran je :http://www.ljubokozic.webnode.com

www.facebook.com/kozicljubo

www.youtube.com/watch?v=AFibbDDJN7Y