Vabilo za Teden ljubiteljske kulture 2016

objavljeno v: Razno | 0

 

TLK2016Vabilo članom Fotografske zveze Slovenije k sodelovanju pri projektu

Teden ljubiteljske kulture 2016

 

Med 13. in 22. majem 2016 bo Teden ljubiteljske kulture zaživel že tretjič zapored po vsej Sloveniji in zamejstvu. Otvoritev TLK 2016 bo 14. maja 2016 v Žalcu na Festivalu SREDI ZVEZD in bo posvečena vokalni ustvarjalnosti a cappella skupin. Teden se bo nadaljeval z desetimi velikimi regijskimi kulturnimi projekti, ki se jim bo pridružilo okrog 1.000 dogodkov po vseh krajih. Uradni zaključek bo 21. maja 2016 s koncertom APZ Tone Tomšič ob njegovi 90-letnici v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

 

Tudi v letošnjem letu bo Fotografska zveza Slovenije, kot soorganizator projekta TLK, izvedela akcijo Naj se vidi! To je priložnost, da svojo kulturno ustvarjalnost postavite v središče majskega dogajanja.

Torej, v okviru projekta pozivamo vsa fotografska društva in zveze ter posamezne fotografe, da v Tednu ljubiteljske kulture po vzoru mnogih kolegov iz tujine v trgovinske izložbe na ogled postavijo fotografije!

 

Trgovci v tujini ob podobnih pomembnih kulturnih manifestacijah izpostavijo svojo naklonjenost kulturi tako, da v svoje izložbe vključijo umetniška dela.

Vabimo vas, da se letos tudi vi aktivno pridružite promociji kulture tako, da se z lokalnimi trgovinami, gostinskimi lokali, občinami, dogovorite, da vam odstopijo izložbene prostore med 13. in 22. majem, kjer boste lahko širši javnosti predstavili svoja umetniška dela. Razstavo (kontaktne podatke razstavljalca, lokacijo ter naslov razstave), nato prijavite organizatorju projekta TLK na e-naslov tedeljubiteljskekulture@jskd.si. Poslali vam bo TLK nalepko, ki bo označevala sodelovanje v TLK! V izložbah po vsej Sloveniji razstavljene fotografije bodo gotovo privabile veliko občudovalcev. Vaša izložba, označena z nalepko TLK, bo tako za en teden postala opazen razstavni prostor, ki bo oglaševan kot kulturni dogodek na spletni strani www.tlk.jskd.si. Promovirali ga bomo tudi na facebook strani Teden ljubiteljske kulture in nanj opozorili medijske pokrovitelje.

Projekt kot generalna sponzorja medijsko podpirata RTV Slovenija in MMC RTV Slovenija, zaradi njegove pozitivne naravnanosti pa pričakujemo visoko stopnjo podpore širše javnosti in ostalih medijev.

 

Veseli bomo vašega sodelovanja!

 

Lepo vas pozdravljamo,

 

mag. Urška Bittner Pipan                                                                                                Ivan Borko

vodja projekta TLK                                                                                                        predsednik FZS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.