PAPIRNATI salon “miniature 2016” Kranj, tokrat uspešen tudi za Fotografsko društvo Radovljica (FDR)

objavljeno v: Razno | 2

Na PAPIRNATEM salonu “miniature 2016”, FIAP fotonatečaju, ki je prve ter najzahtevnejše stopnje in sodelujejo tudi najbolj priznani in uveljavljeni fotografi iz celega sveta, s(m)o bili sprejeti kar trije fotografi, ki s(m)o člani FDR: Štefan Žemva (2x), Drago Vogrinec (2x) in Žarko Petrovič (1x). Slednji, avtor tega prispevka, sem imel to čast, da sem prejel tudi srebrno medaljo Janeza Puharja za fotografijo z naslovom Stari kolar

Fotonatečaj vsako drugo leto organizira FD JANEZ PUHAR KRANJ. Slavnostna otvoritev je bila 9. 11. 2016 v Prešernovem gledališču ob 18:00 uri, za zaključek pa je sledil še družabni del, kjer je bilo poskrbljeno tudi za prijetni balzam  grlom in želodčkom prisotnih.

Tako pomemben fotografski dogodek, kot je PAPIRNATI salon “miniature 2016″ je idealna priložnost, da se izkoristi za podelitev višjih fotografskih razstavljalskih naslovov (F1, KM in MF) fotografom, ki so jih dosegli z osvojenimi točkami na različnih fotografskih natečajih in salonih do vključno tekočega leta. Tudi tokrat je Foto zveza Slovenije (FZS) poskrbela, da je bilo temu tako. Letos je bila uspešna naša članica Vida Markovc in si prislužila razstavljalski naslov F1 FZS (Fotograf 1. razreda Fotografske zveze Slovenije). Vida – čestitke! Seznam dobitnikov fotografskih nazivov dobite na tej spletni povezavi.

P.S.: V FDR je kar nekaj potencialno uspešnih fotografov in fotografinj, ki bi na fotografskem področju lahko dosegli veliko več kot sicer dosegajo. Če delujejo po istem vzorcu tudi na drugih področjih zasebnga življenja … Seveda, to je stvar posameznika ter njegove svobodne odločitve in se drugi v to nimamo pravice vpletati. Je pa spodbudno, tako za posamezne člane/ice kot za FDR, da se nekateri/e počasi “prebujajo” in dosegajo tudi že prve vidnejše rezultate …

V tem prispevku sem zbral fotografije vseh treh prisotnih na prireditvi – Vide, Milene (soproge moje malenkosti) in mene, jih tehnično priredil ter oblikoval v primerno (upam) foto zgodbo. S tem bi rad spodbudil tudi ostale člane FDR, da se občasno predstavijo s kakšnimi svojimi prispevki (ne samo uradna skrbnika spletnih strani Vida in Simon ter moja malenkost), da nam obogatijo našo skupno spletno stran in s tem, na tem segmentu pripomorejo k boljši prepoznavnosti FDR. Če znajo nekateri biti zelo aktivni in uspešni na družabnih omrežjih, zakaj ne bi vsaj nekaj teh znanj in sposobnosti žrtvovali še za skupni interes FDR, za katerega smo se nenazadnje obvezali z včlanjenjem v društvo in s tem posledično sprejeli “Pravila fotografskega društva Radovljica“?!

Dobro luč!

Avtor prispevka: Žarko Petrovič

2 Responses

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.