Dogodki v Občini Radovljica 2016/8 – otvoritev

objavljeno v: Razno, Razstave | 0

Zaključni del fotografskega razpisa Dogodki
v Občini Radovljica 2016/8″

 V četrtek, 9. 3. 2017, se je zgodil zaključni del fotgrafskega razpisa “Dogodki v Občini Radovljica 2016/8″ (v nadaljevanju “dogodki”). Ob 18. uri je bila v avli radovljiške občinske stavbe uradna otvoritev sprejetih in razstavljenih fotografij (50). Skupaj s temi fotografijami jih je bilo 75 posebej pripravljeno za 16 minutno, slideshow  digitalno prezentacijo. Ta je že več let oblikovana s programsko opremo, ki jo pri svojem delu uporabljajo tudi najbolj prepoznavna podjetja za oglaševanja. Izpostaviti moram, da smo v Občini Radovljica eni
redkih ali pa edini v Sloveniji, ki takšne dogodke zaključimo še z digitalno prezentacijo na takšni ravni. Zakaj je temu tako … samo poizkusiti je treba …

Splošna praksa je, da se z razpisom, žiriranjem in postavitvijo podobnih razstav, zadeva običajno konča. Redki pa se potrudijo, da napravijo vsaj še kakšno PowerPoint prezentacijo za otvoritev. Prispodobično – ni “češnjice na vrhu torte” brez ustreznega zaključka.

Pozdravni govor je imel župan Občine Radovljica g. Ciril Globočnik, ki je tudi odprl razstavo, spregovoril je še predsednik Fotografskega društva Radovljica, g. Justin Zorko, prireditev pa je profesionalno vodila in povezovala ga. Monika Sluga.

Fotografije je prispeval moj fotografski kolega Marjan Resman, po dogovoru z njim pa sem po svoji presoji opravil izbor za to objavo.

Grafično upodobitev zgibanke, ki sem jo lahko kvalitetno uporabil v digitalni prezentaciji, je, kot vsa ta zadnja leta, odlično oblikoval – tudi moj fotografski kolega, Tomaž Sedej.

Da so “dogodki” potekali  že osmič zapored, je zadnjih nekaj let najbolj zaslužna Občina Radovljica, ki je ta projekt idejno in finančno v celoti podprla. Od posameznikov pa največje zasluge nosi ga. Manca Šetina Miklič – “informacije javnega značaja”. Zakaj? Svoje delo pri tem projektu profesionalno opravlja. Zna zorganizirati in zmotivirati prave ljudi, v pravem času in na pravi način. Veliko dela opravi, ki se ga navzven ne vidi. Seveda ne smem pozabiti še na fotografe, ki se na ta razpis prijavljajo. Nekateri sodelujejo že od vsega začetka. Vesel sem, da so med njimi tudi takšni, ki jih pri tem vodi predvsem podpora ideji o takšnem skupnem projektu.

Kako z “dogodki” vnaprej? Mislim, da smo prišli do točke, ko se lahko in bi se bilo smiselno povzpeti na višjo kakovostno raven. Kako? Vsekakor je vredno razmisliti o nadgradnji razpisnih pogojev … Vse je odvisno od interesa deležnikov in nato od skupnega dogovora …

Da se ne ponavljamo – bolj podrobne informacije o poteku “dogodkov” si lahko ogledate na: “mojaobcina.si“, “radovljica.si” ali “radovljica.si – članek“.

Dve prezentaciji za “Dogodki v Občini Radovljica” si lahko ogledate na teh povezavah: Dogodki v  OR 2015 in Dogodki v OR 2014.

Na koncu bi se rad zahvalil moderatorki, ge. Moniki Sluga, ki je priznanje za moj trud pri dosedanjih projektih javno izpostavila. Prav tako hvala tistim posameznikom, ki so mi priznanje izrekli na zaključni prireditvi ali ob kakšni drugi priložnosti. Kako lepo “boža ego” vsakogar, takšno, iskreno, preprosto – a izredno močno dejanje …

P.S.: Poleg osnovnih informacij, so v tem prispevku podane izključno moje trditve, stališča, mnenja in razmišljanja.

Dobro luč!

Žarko Petrovič
Organizacijski odbor

Galerija sprejetih fotografij

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.