Škofjeloški pasijon skozi objektiv fotografa, fotografska razstava

objavljeno v: Razstave | 0

V fotografski galeriji Pasaža, Radovljiška graščina v mesecu aprilu 2017 samostojno razstavlja Jasim Suljanović, KM FZS, AFIAP pod naslovom Škofjeloški pasion skozi objektiv fotografa. Član je Fotokluba Jesenice in Fotografskega društva Radovljica. Predstavlja se z 20 fotografijami posnetimi v Škofji Loki.

foto Jasim Suljanović

 

Mnenje

Jasim Suljanović je s fotografskim aparatom zabeležil najbolj slikovite in ključne prizore, skupine nastopajočih in osrednjih akterjev procesijskega pasijona. Raznolikost in razgibanost dogajanja sta bila izziv, s katerim se je fotograf uspešno spoprijel, saj je kompozicijski izrez in zorni kot prilagajal posameznemu prizoru. S preciznim občutkom je iz niza trenutkov, ki jih zajame pogled, izvzel fotografske podobe. Kljub prehajanjem med različnimi motivi in mestnimi prizorišči gre za enovit fotografski ciklus.

                                      Ddr. Damir Globočnik

 

O avtorju!

S fotografijo sem se spoznal v srednji šoli, ko je fotografija bila obvezen predmet v drugem letniku. Takrat sem spoznal, da dobra in kvalitetna fotografija nekega kraja ali dogodka, pozornemu opazovalcu pove več kot, če ta dogodek skušamo opisati z besedami.

Po upokojitvi se je v meni obudil spomin na srednješolsko »ljubezen« in sem fotografiji pričel posvečati več pozornosti. V letu 2011 sem se včlanil v FK Jesenice in tam še dodatno obogatil svoje fotografsko znanje. V tem času sem pridobil fotografske nazive F3, F2, F1 FZS in umetniški naziv KM FZS. Mednarodna fotografska asociacija mi je podelila fotografski naziv AFIAP. Leta 2017 sem se včlanil v FD Radovljica.

Na domačih razstavah sem osvojil več nagrad in priznanj. Razstavljal sem v več kot v 30 državah sveta in osvojil več priznanj in nagrad. Med drugim bronasto medaljo v New Yorku, Bronasto medaljo v Srbiji, bronasto medaljo v BiH, bronasto medaljo na »Miniaturah« v Kranju, FIAP HM v Kranju, FIAP MH v Španiji, FIAP HM v Švici, FIAP HM na Irskem. V letu 2017 pa FIAP HM v Nemčiji.

Leta 2015 sta dve moji fotografiji izbrani v kolekcijo FZS, ki je predstavljala slovensko fotografijo na razstavi v tujini.

Napisal avtor

Vljudno vabljeni k ogledu!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.