Fotografiranje koncertnih prizorišč

objavljeno v: Razno | 0

V nedeljo 30. 4. 2017, je bil v dvorani Glasbene šole v Radovljici, v okviru programa International music masterclasses, Music school, Koncert udeležencev klavirskega in violinskega mojstrskega tečaja Ruben Dalibaltayan Sándor Jávorkai”. Organizator teh dogodkov je kulturno umetniško društvo La Casa de Kamna iz Kamne Gorice, ki ga uspešno vodi Dr. Ana Cecilia Prenz Kopušar. Več informacij o njihovem delovanju in programih aktivnosti lahko dobite na njihovi spletni strani.

Fotografsko društvo Radovljica (FDR) z kulturno umetniškim društvom La Casa de Kamna uspešno sodeluje že več let. V sklopu tega sodelovanja je tudi fotografiranje njihovih prireditev. Še posebej velik izziv za fotografe je fotografiranje koncertov kot je bil tokratni. Klasični koncerti nudijo fotografom namreč zelo malo maneverskega prostora – tako iz tehničnega vidika kot v smislu svobode gibanja in delovanja.  Tega izziva sva se v tej povezavi prva polotila Tomaž Sedej in avtor tega prispevka, Žarko Petrovič. Za galerijo sva izbrala 51 fotografij (Tomaž 25 in jaz 26).

Tomaž se zelo rad in uspešno izraža v črnobeli fotografiji. Tudi tokrat je bilo temu tako. Jaz sem zaradi popestritve dal več poudarka na fotografije iz generalke ter otvoritvi slikarske razstave Miroslava Pengala (29. 4. 2017), iz na novo ustanovljenega Likovnega studia Linhart, ki od letošnjega leta naprej deluje v okviru kulturno umetniškega društva La Casa de Kamna.

Najboljše fotografije članov FDR iz teh koncertov in nastopov bodo v juniju prihodnjega leta razstavljene v Galeriji pasaža.

Sporočilo zainteresiranim fotografom in fotografinjam FDR: Da bo fotografiranje koncertov, potekalo čimbolj organizirano in čimmanj stihijsko odnosno moteče, se moramo vsi akterji medsebojno dogovarjati in usklajevati. Za začetek koordinacijo lahko prevzamem jaz.

Dobro luč!

Prispevek pripravil: Žarko Petrovič

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.