“Pumovskih 18 portretov”, fotografska razstava

objavljeno v: Razstave | 0

Fotografska razstava “Pumovskih 18 portretov” je posvečena 18 let delovanja PUM-a v Radovljici.

Program PUM oziroma po novem PUM-O (Projektno učenje mlajših odraslih) je v mesecu februarju praznoval osemnajsto obletnico delovanja. Izkazal se je kot zelo uspešen program za mlade, ki nimajo dokončane osnovne ali srednje šole, iščejo zaposlitev in so stari od 15 do 26 let.

Na PUM-u Radovljica, ki daje vtis velike povezane družine, se je skozi zgodovino spisalo mnogo zanimivih zgodb. Mladi v programu so posneli več filmov, uprizorili lepo število predstav, modno revijo, hodili na mladinske izmenjave v tujino in podobno. Mentorji so v vseh teh letih pomagali številnim mladostnikom iz Zgornje Gorenjske pri reševanju osebnih stisk, šolanju in iskanju zaposlitve. Večina izmed njih je program tudi uspešno zaključila. Srčnost in trdni odnosi znotraj mentorske skupine so prebrodili marsikatero težavo.

Praznovanje polnoletnosti programa PUM v Radovljici zagotovo prestavlja nov kamenček v mozaiku lepih spominov. Na osemnajst let delovanja PUM-a smo tekom leta opozarjali z različnimi dogodki in prireditvami na mesečni ravni. V mesecu marcu smo s pumovci začeli s fotografiranjem za projekt fotografske razstave. Fotografije so nastajale na različnih lokacijah po izboru mladih. Vsak teden smo z manjšo skupino udeležencev in mentorico obiskali kraje, ki jim nekaj pomenijo in se tam dobro počutijo. Na različnih lokacijah po Gorenjskem (Kranj, Radovljica, Gorje, Završnica) in tudi v osrednjem delu Slovenije (Metelkova mesto) je mladi fotograf (udeleženec) fotografiral svoje vrstnike.

Konec meseca marca smo Fotografsko razstavo Pumovskih 18 portretov otvorili v kavarni Academia. Razstava se je nato vsak mesec preselila. Potuje po lokalnem okolju in ostalih gorenjskih občinah. Pri fotografskih razstavi Pumovskih 18 portretov so sodelovali udeleženci iz PUM-O Radovljica in tudi udeleženci Mladinskega dnevnega centra KamRa. Mladinski center prav tako nudi varen prostor otrokom in mladim, kjer lahko aktivno preživljajo prosti čas, dobijo brezplačno učno pomoč, informacije in potrebno podporo.

Na fotografijah: Nina Čater, Aljaž Peljhan, Leon Jože Bernik, Žan Gorjanc, Leonit Dukolli, Eva Zepan, Mark Ječnik, Tadeja Kofolj, Tilen Škofic, Vida Manson, Glorija Obradovič, Žan Lipič, Dominik Štern, Luka Novosel, Gregor Škabar Krmelj, Tomaž Bilbija, Adrian Koritnik, Nastja Košnjek Sajevic. Pumovce in Kamrovce je v objektiv ujel  Timotej Kejžar.

Razstava je od 25.10.2018 do 30.11.2018 na ogled v trgovini hipermarkerju Spar, Gradnikova 1b  v Radovljici v delovnem času.

Vljudno vabljeni k ogledu!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.