Razstava in srečanje Gorenjskih fotografov 2019

objavljeno v: Razstave | 0

V letošnjem letu se je drugič postavila fotografska razstava Gorenjskih fotografov 2019. Srečanje in odprtje razstave je bila v sredo, 10. julija 2019 v galeriji Kranjske hiše na Slovenskem trgu v Kranju. Organizacijsko delo je prevzelo Fotografsko društvo Janez Puhar iz Kranja. Takole je v imenu organizacijskega odbora zapisal Simon Krejan:

“Lani smo organizirali prvo tovrstno srečanje s ciljem krepitve prijateljskih vezi in utrjevanjem umetniške fotografije med Gorenjskimi fotografi. Sodelovali so štirje Gorenjski fotografski klubi, razstavo pa smo postavili v Kranju, Tržiču, na Bledu in naJesenicah.

Letos je klubov in društev že šest, kar pomeni, da je naša namera lepo uspela in se tudi “prijela”. Tako bomo letos z razstavo začeli v Kranju, v naslednjih mesecih pa še v Tržiču in Radovljici ter na Jesenicah in Bledu. Predstavili se bomo z dokaj zahtevno temo, s portretno fotografijo v črno beli tehniki. Organizacijski odbor razstave se je dogovoril, da letos na odprtje razstave z osebnim vabilom povabi tudi predstavnike udeleženih občin.”

Vsako društvo-klub je zastopalo 5 avtorjev s 5 fotografijami, skupaj je razstavljenih 30 fotografij. Odprtje je potekalo ob kulturnem programu z glasbo in navzočnosti dveh podžupanov. Najprej nas je pozdravila predsednica FDJP Kranj  Valerija Jenko, v imenu organizacijskega odbora Simon Krejan in predsednik FZS Igor Debevec. Sledil je nagovor ddr. Damir Globočnika, umetnostni zgodovinar in likovni kritik, ki je k razstavi prispeval uvodni tekst Biltena razstave.

Naše društvo so zastopali s fotografijami: Dušan Barič, Jakob Gnilšak, Tomaž Sedej, Vida Markovc in Žarko Petrovič.

Fotografije z odprtja razstave je prispevala Vida Markovc.

Fotografska razstava bo gostovala v naši galeriji Pasaža v Radovljiški graščini v mesecu oktobru 2019 in ste vljudno vabljeni k ogledu.

Bilten-Gor.fotografi2019

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.