Odprtje Društvene pregledne razstave 2019

objavljeno v: Razpisi, Razstave | 0

V Fotografskem društvu Radovljica smo pripravili Društveno pregledno fotografsko razstavo z natečajem za leto 2019. Letos je bila tema natečaja prosta in sicer fotografije na fotografskem papirju, v črno-beli in v barvni tehniki. Sodelovalo je 14 fotografinj in fotografov v eni ali dveh tehnikah.

Izbor fotografij je potekal 25. novembra 2019 v sejni sobi na Gorenjski 25, Radovljica. Žirant je bil priznan fotograf Janez Kramar, MF FZS, EFIAP, PPSA iz FK Jesenice.

Slovesno odprtje letošnje Društvene pregledne razstave je potekalo v fotografski galeriji Pasaža v Radovljiški graščini, na Linhartovem trgu v sredo, 4. decembra 2019, ob 18 uri. V decembru je postavljen I. del razstave in sicer barvne fotografije, II. del, črno-bele fotografije pa bodo na ogled v januarju 2020.

Kulturni program ob odprtju je izvedla učenka Glasbene šole Radovljica. Poleg naših članov in prijateljev so se udeležili Vitomir Pretnar iz Fotografske zveze Slovenije, žirant Janez Kramar iz FK Jesenice in gostje iz FD Tržič, Stane Perko in Mark Per. Janez Kramar je opisal našo Društveno razstavo in nam zaželel veliko ustvarjalnosti še naprej. Sledila je podelitev nagrad in diplom v prosti temi, najprej v barvni fotografiji in nato v črno-beli fotografiji, ki sta jo izvedla predsednica Vida Markovc in Jakob Gnilšak. Sledilo je neformalno druženje ob zakuski.

Zapis pripravila Vida Markovc

Fotografije Marjan Resman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.