Fotografska razstava »Detajli in tihožitja«

objavljeno v: Razstave | 0

»Detajli in tihožitja«, fotografska razstava Janeza Kramarja, MF FZS, EFIAP

V fotografski galeriji Pasaža v Radovljiški graščini v mesecu novembru 2020 razstavlja Janez Kramar, MF FZS, EFIAP  znan fotograf z veliko pridobljenih nagrad vseh rangov doma in v tujini ter z visokimi fotografskimi naslovi, tako domačimi kot mednarodnimi.

S fotografijo se ukvarja že od mladih let, resneje z razstavno dejavnostjo pa od leta 1993, ko se je včlanil v Fotoklub  Jesenice. Fotografira vse, kar se mu zdi privlačno in lepo, najpogosteje pa krajino, detajle in naravo. Na poteh po svetu ga spremlja  popotniška fotografija, neločljiva pa je tudi povezava z  letali, ki jim je posvetil vse življenje.

Doslej je sodeloval  na 538 skupinskih razstavah od tega na 377 v tujini, v 104 državah širom sveta, in pripravil 45 samostojnih razstav, za kar je prejel 241 priznanj in nagrad.

Poleg tega je deloval v žirijah nekaterih domačih in mednarodnih razstav, v organizacijskem delu matičnega kluba, dolga leta pa tudi v organih FZS, ki mu je podelila svoje najvišje priznanje, nagrado Janeza Puharja.

Janez Kramar se predstavlja, kot tudi sam poudarja v svoji predstavitvi, z eno njegovih tematik, Detajli in tihožitja.

Detajl je dokaj širok pojem in težko bi ga podrobneje opredelili. Poenostavljeno rečeno, je del celote. Fotografsko so zelo zanimivi in največkrat obdelani arhitekturni detajli, detajli pri oblikovanju, pa tudi v naravi.

Motive za razstavo sem tako tudi sam našel v starih hišah, na bolšjakih,v pristaniščih, na pokopališčih letal, pa tudi v naravi, kjer so me privlačile predvsem strukture v kamnu in peščencih. Fotografije so razporejene po vsebinskih sklopih, ki predstavljajo celoto moje 46. samostojne razstave.

A3 plakat2KV-Janez-Kramar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.