Fotografska razstava »Sava Dolinka in Bohinjka«

objavljeno v: Razstave | 1

»Sava Dolinka in Bohinjka«, fotografska razstava Vide Markovc, F1 FZS

V fotografski galeriji Pasaža v Radovljiški graščini v mesecu juliju 2021 razstavlja Vida Markovc, F1 FZS fotografinja z 19. samostojno razstavo. Ljubiteljica narave, pejsažov, dreves, rožic, metuljev  s to razstavo prikazuje okolico dveh povirnih krakov naše najdaljše reke Save in sicer: Savo Dolinko in Savo Bohinjko.

Sava Dolinka je reka v severozahodni Sloveniji, levi povirni krak Save. Izvira v mokrišču Zelenci v Podkornu, teče po dnu Zgornjesavske doline proti vzhodu mimo Kranjske Gore in Mojstrane ter skozi Jesenice. Pri Mostah se zajeda v kratko sotesko Kavčke, se obrne proti jugu in nato teče po globoki in ozki dolini do Radovljice.

Sava Bohinjka je reka v severozahodni Sloveniji, desni povirni krak Save. Začne se kot iztok iz Bohinjskega jezera (tudi Jezernica), teče po Spodnji Bohinjski dolini mimo Bohinjske Bistrice, pri Nomenju vstopi v 10 km dolgo Sotesko, ki se pod Bohinjsko Belo odpre v Blejski kot. Nato se pridruži Jezernica, iztok iz Blejskega jezera. Tu teče po njegovem južnem robu in se pod Radovljico združi na Sotočju s Savo Dolinko v Savo, ki je najdaljša reka Slovenije. (Wikipedija)

 

Razstava je  postavljena v fotografski galeriji Fotografskega društva Radovljica Pasaža v Radovljiški graščini na Linhartovem trgu od 01. 07. do 30. 07. 2021. Ogled je možen vsak dan od 8:00 do 22:00 ure. Vljudno vabljeni k ogledu!

 

  1. Moderitz Gerhard

    Gratulation for this great exhobition.
    Many greatings from CDA Graz.
    Gerhard

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.