»Potovanje po Južni Indiji«, fotografska razstava Anice Šolar

objavljeno v: Razstave | 0

V fotografski galeriji Pasaža v Radovljiški graščini v mesecu novembru 2021 razstavlja Anica Šolar, F2 FZS, iz Radovljice, dolgoletna članica Fotografskega društva Radovljica.

Predstavlja se s fotografijami, ki so nastale na potovanju po Južni Indiji od Chennaja v pokrajini Tamil Nadu, kjer prikaže mesto sedmih pagod Mamallapuram, ter v okolici peščene plaže, v monolitno skalo vklesan tempelj z reliefi, Obalni tempelj in tempelj boga Ganeša, ašram Šri Aurobinda v Aurovillu in Skalni tempelj, ki se kot orlovo gnezdo šopiri visoko nad mestom Trichy, do najjužnejšega dela Indije Kannyakumari. V pokrajini Kerala pa plaže in ribiče v Kovalamu, znamenite keralske čolne, ki nudijo popolno udobje vožnje po  rečnih kanalih, znanimi pod imenom Backwaters in otoček Bolgatty  s slovitimi ribiškimi mrežami do mesta Kochi. Vmes prikaže še utrinek s tržnice, po kateri se prosto sprehajajo krave, zorilnico banan, uličnega krojača in prikupne Indijke ter otroke, ki so se vedno pripravljeni fotografirati.

Razstava je postavljena v fotografski galeriji Fotografskega društva Radovljica Pasaža v Radovljiški graščini na Linhartovem trgu od 31. 10. do 30. 11. 2021. Ogled je možen vsak dan od 8:00 do 22:00 ure.

Vljudno vabljeni k ogledu!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.