Srečanje Gorenjskih fotografov 2023

objavljeno v: Razstave | 0

V petek, 3. marca smo se ponovno srečali Gorenjski fotografi v 1050 let starem mestu Škofji Loki. Odprli smo fotografsko razstavo na temo »Rja« z 78 fotografijami, ki so jih prispevalo 67 avtorjev iz sedmih fotografskih društev in klubov. V kulturnem središču mesta v Sokolskem domu, ki smo ga napolnili s fotografijami Rje, z 78 odtenkov rjave, bo razstava trajala do 26. marca 2023.

Organizator tokratne razstave Gorenjskih fotografov je bil Foto klub Anton Ažbe iz Škofje Loke.

 

Po srečanju in otvoritvi razstave je gonilna sila srečanj g. Simon Krejan napisal svoje vtise, ki so tukaj citirani:

“Cenjeni kolegice in kolegi,

za nami je še en lep kulturno obarvan večer in lepa prireditev v Sokolskem domu na placu Škofje Loke. Sama razstava je odlična in lepo postavljena, ob tem zahvala in iskrene čestitke domačinom. Še posebej velja omeniti in se zahvaliti prizadevnim dekletom, ki so pripravila pravo pogostitev.

Dobro intonacijo je prispevala voditeljica in pa nagovor g. župana Tina Radinja in vem, da si bo razstavo ogledalo še mnogo ljubiteljev dobre fotografije. Glasbene vložke je zaigral sedmošolec Vid Kržišnik na harmoniki.  Za širše obvestilo javnosti o dobri razstavi bo poskrbel novinar GG g. Igor Kavčič, ki rad pride na naše dogodke in se veseli druženja  z nami.

Ocenjujem, da smo v klubih in društvih lahko zadovoljni z našo skupno prehojeno potjo, z bogatenjem kulturnega utripa in nenazadnje z ohranjanjem fotografske tradicije na gorenjskem.

Tudi v prihodnje nas bo pot vodila naravnost proti svetlobi, ki jo fotografi znamo ceniti in, ki jo še kako potrebujemo…”

Katalog 2023 SGF

 

Fotografije prispevala Vida Markovc

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.