“Tretji planet od Sonca” fotografska razstava Jasima Suljanoviča

objavljeno v: Razstave | 1

Od 30. junija do 28. julija 2023 vas vabimo v društveno fotografsko galerijo Pasaža, Radovljiška graščina, kjer razstavlja kandidat mojster fotografije Jasim Suljanović, KM FZS, EFIAP, član Fotografskega društva Radovljica in Fotografskega društva Jesenice s 30 fotografijami pod naslovom “Tretji planet od Sonca”, ki so nastale v letu 2022.

 

Beseda avtorja:

JASIM SULJANOVIĆ, sem član FD Jesenice in FD Radovljica. Po poklicu sem pravnik, ki je celotno delovno dobo delal v policiji.

S fotografijo sem se spoznal v srednji šoli. V drugem letniku je bila fotografija predmet, pri katerem smo spoznavali takratno fotografsko opremo, tehniko fotografiranja, razvijanje filmov in izdelavo fotografij. Takrat sem spoznal, da dobra in kvalitetna fotografija nekega dogodka ali kraja, pozornemu opazovalcu pove več, kot če ta dogodek skušamo opisati z besedami. Zato sem prepričan, da je dobra fotografija posebna oblika izrazne umetnosti.

Po končani srednji šoli sem se bolj kot fotografiji posvetil študiju, družini, gradnji stanovanjske hiše in zahtevnemu delu, ki sem ga do upokojitve opravljal. Fotografija je postala le zgodba za družinski album.

Po upokojitvi se je v meni prebudil spomin na srednješolsko ljubezen in sem fotografiji pričel posvečati več pozornosti. Zato sem se leta 2011 včlanil v Fotoklub Jesenice in tam še dodatno obogatil svoje fotografsko znanje. V tem času sem pridobil  fotografske nazive F3, F2, F1 FZS in leta 2015 umetniški naziv KM FZS.

Mednarodna fotografska asociacija za umetniško fotografijo mi je leta 2015 podelila fotografski naziv AFIAP. Leta 2018 pa mi je Mednarodna asociacija za umetniško fotografijo podelila umetniški naziv  Excellence FIAP.

Razstavljal sem na vseh kontinentih sveta in v več kot v 50 državah. Osvojil sem 629 mednarodnih nagrad in priznaj. Pri navajanju nagrad in priznanj na domačih in mednarodnih razstavah moram omeniti, da mi je bil leta 2021 v Indiji dodeljen naziv EXCELLENCE Photography. Fotografska zveza Cipra, pa mi je letos (2023) podelila mednarodni naziv ARTIST ( UMETNIK). Pridobil sem tudi naziv MASTER OF LIGHT  od Photographic Association IAAP. Letos (2023) pa sem pridobil naziv ZLATI RAZSTAVLJALEC APU ( Asia Photographers Union) (GAPU). Ta naziv sta pred menoj pridobila samo dva fotografa (Aleksander Čufer in Igor Debevec) iz Slovenije.

 

Razstava je v vhodni avli Graščine odprta vsak dan od 8:00 do 22:00 ure. Vstop prost!

Vljudno vabljeni k ogledu razstave!

 

  1. Benjamin

    Jasim, kot vedno, iskrene čestitke! Izjemen umetnik, predan fotografiji z vso dušo, si.
    Benjamin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.