“Odtenki Siwe” fotografska razstava Janeza Kramarja

objavljeno v: Razstave | 0

V mesecu septembru 2023 vas vabimo v galerijo Pasaža Radovljiške graščine na Linhartovem trgu 1, kjer razstavlja mojster fotografije Janez Kramar, MF FZS, EFIAP, član Fotografskega društva Radovljica s ciklom 30 fotografij pod naslovom “Odtenki Siwe”.

Beseda avtorja:

Puščave so najbolj suha in odmaknjena področja našega planeta. So polna ekstremov in neverjetnih razsežnosti. Kot take predstavljajo velik izziv vsemu živemu, hkrati pa so čudovito lepe. Privlačijo me od nekdaj, predvsem njihov mir in tišina, barve in linije sipin, pa brezmejnost in zvezde, drugačne zvezde. Poti so me tako popeljale v Namib, Kalahari, Wadi Rum, pa puščave Sinaja, Maroka, Jemna in Omana. Bila so to tudi potovanja »k sebi«, kot pravimo, in so me notranje obogatila. Predvsem pa so mi vzbudila veliko spoštovanje do narave, ob hkratnem zavedanju naše človeške majhnosti, ranljivosti in minljivosti.

Težko bi se odločil, če bi se moral odločati o najlepši, prav gotovo pa Zahodno egiptovsko puščavo, ki smo jo obiskali v marcu letos lahko uvrstimo med najlepše predele našega planeta. Globoko v njenem osrčju, sredi ničesar leži velika depresija, oaza Siwa s svojo arhitekturo iz časa faraonov in s svojim odmaknjenim življenjem. Je eno od izhodišč za obisk Črne in Bele puščave. Predvsem slednja je svojimi tisočerimi gobicami, dimniki in drugimi skulpturami fotografsko izredno privlačna in tako je nastala ta razstava, ki sem jo, da se malo poigram z naslovom poimenoval ODTENKI SIWE.

 

Razstava je postavljena v fotografski galeriji Fotografskega društva Radovljica Pasaža v Radovljiški graščini na Linhartovem trgu od 01. do 30. 09. 2023. Ogled je možen vsak dan od 8:00 do 22:00 ure.

Vljudno vabljeni k ogledu!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.