Razstava Tovarne v vrtincu podob

objavljeno v: Razstave | 0

V poslovno-industrijski coni Veriga Lesce je bila dne, 29. 11. 2023 otvoritev razstave in ob tem je bila tudi predstavitev knjige Tovarne v vrtincu podob, ki jo je izdal Muzeji občine Radovljice.

Razstava predstavlja industrijsko dediščine radovljiške občine skozi umetniške fotografije avtorjev Adi Fink in Ivan Pipan, ki sta aktivno delovala v Fotografskem društvu Radovljica. Zapustila sta obširen fotografski opus in med njimi fotografije 10 tovarn, od verigarjev iz Lesc, tekstilcev v Zapužah in Radovljici ter kroparskih kovačev, kemikov iz Podnarta, elanovce ter delavcev v iskrinih tovarnah. Ne smemo pa pozabiti tudi na čokolado Gorenjka.

V knjigi Tovarne v vrtincu podob so vse tovarne predstavljene od nastanka do danes, nekatere pa do stečaja in zaprtja. Tiste, ki so nadaljevale svojo dejavnost, pa uspešno delujejo. Knjigo bogatijo največ fotografij naših dveh članov fotografov Ivana Pipana, F1 in Adija Finka, KM FZS; pa tudi drugih avtorjev.

Razstava fotografij si lahko ogledate do konca decembra 2023 ob vhodu desno v coni Veriga nasproti stavbe Alpska cesta 43, Lesce. Vabljeni k ogledu!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.