Fotografska razstava Radovljica, naše mesto

objavljeno v: Razstave | 0

Konec septembra in v oktobru 2016 je Občina Radovljica z Muzeji radovljiške občine in v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Zavodom NaNovo, Centrom arhitekture, Fotografskim društvom Radovljica, s podjetji Stvar, Preprostor in Delavnica ter arhitektom in fotografom Miranom Kambičem pripravila nekaj zanimivih dogodkov ob Dnevih evropske kulturne dediščine, Tednu kulturne dediščine in Mesecu prostora 2016. Rdeča nit je bila vsekakor dediščina, predstavljena z glasbenimi, plesnimi, dramskimi, fotografskimi dogodki in strokovnimi predavanji, kot razmislek o urejanja naše okolice v prihodnosti.

Dogodki so potekali pod naslovom Radovljica včeraj za jutri, v katerem smo sodelovali tudi fotografi  Fotografskega društva Radovljica. Pripravili in postavili smo fotografsko razstavo o ohranjeni urbani dediščini vilskega centralnega dela Radovljice ob Gorenjski cesti. Posnetki so bili narejeni od Gorenjske ceste 1, Homanova hiša pa do št. 31, ki jo nosi Gasilski dom. Fotografirane so bili sedanje zunanjosti hiš, detajle fasade, okna, vrata in ostale posebnosti. Posnetke so prispevali naslednji fotografi: Ljubo Jančič, Ljubo Kozic, Vida Markovc, Marjan Resman in Štefan Žemva. Izbor za razstavo je naredila žirija v sestavi Katja Praprotnik, Mestni muzej,  Maj Juvanc, arhitekt ter Jakob Gnilšak, MF FZS in Tomaž Sedej,  F1 FZS iz FD Radovljica.  Izbrano je bilo 43 fotografij, ki so bile razstavljene po naslovom Radovljica, naše mesto v fotografski galeriji Pasaža v Radovljiški graščini od 29. septembra do 31. oktobra 2016.

Program prireditev pod naslovom Radovljica_včeraj_jutri in postavitev fotografske razstave Radovljica, moje mesto v galeriji Pasaža so v prilogi.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.