Razstava Analognih fotografskih kamer

objavljeno v: Razstave | 0

Razstava starih analognih fotografskih kamer je posvečena spominu na fotografa in mentorja mladine, častnega člana Fotografskega društva Radovljica, prejemnika najvišjega fotografskega priznanja zlate plakete Janeza Puharja Fotografske zveze Slovenije, Ivana Pipana (1929–2017).

Bil je dobitnik številnih priznanj za svoje izrazne fotografije in za svoje delo v Fotografskem društvu Radovljica. Občina Radovljica mu je leta 2014 ob njegovi 85-letnici podelila plaketo Občine Radovljica “za dolgoletno delovanje v Fotografskem društvu Radovljica, uspehe na razstavah in širjenje znanja mladim”.  Svoje znanje je polnih 25 let prenašal na številne mlade obiskovalce fotografskega krožka na Osnovni šoli A. T. Linharta in jih tako vpeljeval v umetnost risanja in slikanja s svetlobo.

Poleg tega je bil redni obiskovalec prireditev Knjižnice A. T. Linharta Radovljica in vestno beležil dogodke na fotografski papir.

Na proslavi ob 70. letnice Fotografskega društva Radovljica leta 2017 je prejel še posebno priznanje Fotografskega društva Radovljica za dolgoletno delo, organizacijo in vodenje društva, saj je v društvu sodeloval kar 62 let.

Razstava je bil na ogled od 01. do 30. septembra 2018 v  Knjižnici A. T. Linharta, Vurnikov trg 1 v Radovljici.

plakat-oprema_Pipan_2018

Ta razstava je sovpadala z Dnevi Evropske kulturne dediščine 2018 pod naslovom Kjer preteklost sreča prihodnost. In ravno Ivan Pipan nam je predal analogno fotografsko znanje iz preteklosti, ki smo ga prenesli v digitalno sedanjost in prihodnost.

 

Fotografije: Vida Markovc

Razstavo je v Knjižnici A. T. Linharta, Radovljica postavila fotografinja Vida Markovc iz Radovljice iz osebnega arhiva in gradiva Fotografskega društva Radovljica in Mestnega muzeja Radovljica.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.