Fotografska razstava 3 dežel z naslovom »Slike brez meja«

objavljeno v: Razstave | 0

Fotografska razstava 3 dežel Koroške, Furlanije Julijske krajne in Gorenjske nosi sporočilo, da razstavljene fotografije prispevajo k medsebojnemu spoznavanju treh narodov na stičišču treh dežel.

Prvo srečanja je bilo leta 2016 pri Foto klub Blende 22 v Feldkirchnu na avstrijskem Koroškem, naslednje je bilo v Radovljici leta 2017, ko smo praznovali 70. letnico svojega fotografskega društva. Letos pa so organizacijo srečanja prevzeli v Združenju Roiano per Tutti  iz Trsta v Italiji.

S fotografijami so se predstavili poleg organizatorja Združenja Roiano per Tutti, sekcija fotografov Meetingclic, Trst predstavili še Fotografski klub Triestino, Trst, Fotografski klub »Zoom«, Pradamano (Ud), vsi iz Italije. Sodelovala pa sta tudi Foto klub  »Blende 22«, Feldkirchen, Avstrija in Fotografsko društvo Radovljica iz Slovenije.

Fotografska razstava Treh dežel je predstavila habitat, rabo, običaje in folkloro iz okolja, v katerem deluje posamezni klub. Vsak fotografski klub se je predstavil z 20 fotografijami velikega formata.

Naše društvo so zastopali: Dušan Barič, Jakob Gnilšak, Ljubo Jančič, Damijan Janežič, Ljubo Kozic, Vida Markovc, Žarko Petrovič, Janez Resman, Marjan Resman, Tomaž Sedej, Simon Senica, Jasim Suljanović, Anica Šolar in Drago Vogrinec.

Slavnostno odprtje je bila v soboto, 17. novembra 2018, v avli Doma starostnikov A.P.S. – ITIS v Trstu. Vsak od klubov je imel svoj razstavni pano z zastavo občine in države, iz katere prihaja. Predsednica Roiano per Tutti ga. Tea je pozdravila vse prisotne, predstavila namen fotografske razstave in podelila priznanja vsem sodelujočim klubom. Sledil je prevod njenega govora v slovenskem in nemškem jeziku. Pozdravu pa se je pridružil tudi direktor Doma starostnikov.

Sledil je še kulturni program s koncertom zbora Diapason pod dirigentom Riccardo Cossi, ki je požel velik aplavz. Večer se je zaključil z družabnim druženjem.

Za pomoč pri komuniciranju pa smo posebno zahvalo dolžni tržaškima Slovenkama t.j. ga. Čok in ga. Ferfila.

Fotografije z odprtja razstave so prispevali: Anuša Ferjan, Marjan Resman in avtorica prispevka Vida Markovc.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.