Odprtje Društvene pregledne razstave 2018

objavljeno v: Razstave | 0

REDNA LETNA PREGLEDNA RAZSTAVA FD RADOVLJICA

 

Že več kot sedem desetletij se članice in člani FD Radovljica trudimo v kulturni prostor kraja vnesti del fotografske ustvarjalnosti. Splošno je znano, da je zgodovina fotografije zgodovina neprekinjenega razcveta in rasti. Fotografija ni nič drugega, kot povsem običajna kulturna dejavnost. In kot v vsaki drugi kulturno umetniški dejavnosti, si tudi v fotografiji prizadevamo razumeti razloge, zakaj je neka fotografija »dobra« in druga »manj dobra«. Fotografski kritiki in publicisti običajno trdijo, da je dobra fotografija tista, ki poznavalca fotografske umetnosti uspe pritegne s svojim sporočilom, oziroma s svojo zgodbo.

Vendar je dejstvo, da sta fotografska umetnost in arhitektura dve umetniški zvrsti, v kateri sleherni posameznik ima svojo oceno o tem, kaj je dobro in kaj ni dobro. Prav tako je splošno znano, da v današnjem času nastajajo nemerljive količine fotografij, ki nimajo nobene umetniške vrednosti, oziroma so fotografije brez fotografskega sporočila.

Kljub navedenemu menim, da je fotografija transnacionalni kulturni medij, pri katerem sodelujejo ustvarjalci z visoko prefinjenostjo in tudi tisti, ki se te prefinjenosti šele učimo.

Fotografinje in fotografi našega društva se zavedamo, da naše stvaritve, ki vam jih z to razstavo ponujamo na ogled, niso visoko prefinjene niti izpovedno dovršene, pa vendar je to tisto, kar smo ta trenutek sposobni ustvariti.

                                                                               Jasim Suljanović

 

Fotografije sta prispevala Marjan Resman in Žarko Petrovič.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.