Odprtje društvene razstave TRST 2018

objavljeno v: Razstave | 0

Trst z bližnjo okolico in razstava 3 dežel v Trstu, 17. listopada 2018 kot društveni izlet smo izbrali za razstavo v naši fotografski galariji Pasaža. Ker smo veliko videli in doživeli ter bili udeleženci fotografske razstave 3 dežel pod imenom Slike brez meja, se je nabralo veliko fotografskega gradiva. In smo si zamislili; razpisati natečaj ter pokazati naše fotografije tudi Radovljičanom ter obiskovalcem Radovljiške graščine.

Našo organizacijo je prevzel Janez Resman in neutrudno izpeljal odhod iz Radovljice proti Trstu z okolico. Bil je lep jesenski dan, samo Gorenjce ne navajene burje nas je zeblo. Obiskali smo cerkev na Griži, se sprehajali okoli gradu Miramare in raziskovali glavno pristanišče Trsta ter gradišče s cerkvijo sv. Justa. Na koncu smo bili vabljeni na otvoritev fotografske razstave Slike brez meja petih društev z Koroške, Julijske krajne in Gorenjske. Več si preberite na https://www.fd-radovljica.si/2018/12/fotografska-razstava-3-dezel-z-naslovom-slike-brez-meja/.

Sledil je razpis natečaja, ki ga je Janez Resman izpeljal v naše zadovoljstvo vse do otvoritve razstave, 7. majnika 2019 kot “Trst, tokrat malo drugače”. Otvoritev je bila s kulturnim programon mladih glasbenikov iz družine Resman. Sledila je podelitev nagrad in diplom najboljšim fotografija, katerim je bil selektor Jakob Gnilšak, mojster fotograf FZS. Sledil je ogled razstavljenih fotografij in neformalno druženje.

Fotografija vedno pove več, zato si oglejte galerijo od Marjana Resmana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.