Vurnikovi dnevi 2021

objavljeno v: Razstave | 0

Spoštovani,

2021_vurnikovi dnevi_glavni plakat_web

Med 1. in 30.6. bodo v Radovljici in Ljubljani potekali Vurnikovi dnevi, ki jih letos že osmo leto zapored prireja Center arhitekture Slovenije v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Radovljica. Kljub omejitvam bo tudi letošnji program izjemno bogat.

Tudi letos bomo v sklopu festivala podelili Vurnikovo študentsko nagrado, ki se podeljuje študentom arhitekture, urbanizma in krajinske arhitekture.

V sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo in profesorico Marušo Zorec predstavljamo rezultate študentske delavnice za ureditev spominske sobe, posvečene Ivanu Vurniku in Heleni Kottler Vurnik.

Razmisleku o alternativnih poteh, ki jih lahko ubereta urejanje prostora in arhitektura v prihodnosti, se bomo posvetili 11. junija na dogodku Arhitekturna stičišča: Trajnostno vsak dan, ko bomo lahko prisluhnili predavanjem in diskusiji Marka Peterlina (IPOP), Gaje Mežnarić Osole (Trajna), arhitekta Ire Zorka in Zale Velkavrh ter Alenke Korenjak (prostoRož).

V torek, 1. junija 2021, ob 18.30 bo v galeriji Pasaža FD Radovljica v Radovljiški graščini, Linhartov trg 1

VURNIKOV FOTOGRAFSKI NATEČAJ

Razglasitev zmagovalcev in razstava Vurnikovega fotografskega natečaja 2021. Razstava bo na ogled od 1. do 30. junija 2021.

Ves preostali program s kratko medijsko najavo vam pošiljam Vurnikovi dnevi in Vurnikova študentska nagrada. Fotografije z lanskoletnih prireditev so na voljo tukaj: https://we.tl/t-pL8y74aOg3

Več informacij o festivalu, nagradi in delovanju Centra arhitekture Slovenije: https://www.centerarhitekture.org/

Lepo vabljeni na Vurnikove dni! Veselimo se vaše družbe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.